Aimee Mann

Mental Illness Tour

 + Jonathan Coulton

 

Aimee Mann begon haar muzikale carrière in de jaren 80 als lid van newwaveband ‘Til Tuesday. Toen die band er mee ophield ging ze in 1993 solo met het album Whatever. Haar solocarrière kwam ondanks een aantal heel straffe platen moeilijk van de grond, tot Aimee Mann in 1999 de soundtrack voor de film Magnolia maakte. Het nummer Save Me werd een wereldhit en leverde haar dat jaar een Oscar, een Golden Globe en maar liefst drie Grammy’s op.

De Magnolia-soundtrack kwam gelijktijdig uit met het soloalbum Bachelor N° 2, nog steeds Aimee Mann’s best verkochte album. Later volgden nog prachtige platen als Smilers (2008), Charmer (in 2012 vier sterren in MOJO), waarop onder andere een prachtig duet met James Mercer van The Shins stond, en nu het geweldige Mental Illness. Mental Illness is de eerste Aimee Mann-plaat sinds Charmer, en ze keert erop terug naar de sound van Magnolia en Bachelor N° 2: prachtige melodieën en spaarzame, gerichte arrangementen die de songs naar een hoger niveau tillen. 

www.aimeemann.com

 

Songriter en internetfenomeen Jonathan Coulton brengt songs die ergens zweven tussen Grandaddy, Lambchop en The Postal Service. Heerlijke lo-fi indie doorspekt met grandioze beeldspraak en ondersteund door geweldige melodieën.

www.jonathancoulton.com

 

 

 

 Alle arrangementen

Roma Royale

21/10 Toon details